Skip to main content

Vågsenteret

Kjører du langs RV 155, kommer du til idylliske Vågvann i Ytre Enebakk, der du i sydende vil finne Vågsenteret. 1986 sto første del av Vågsenteret ferdig og i 1990 kom tilbygget. Senteret har hele tiden huset flere og varierte næringsvirksomheter, der blant andre Våg Salongen ( Nå Short Cut ) har vært med siden starten i 1986. Etter 20 års drift, var det på tide å tenke nytt rundt Vågsenteret.

Valget sto mellom å vedlikeholde senteret slik det fremsto, eller å foreta en ombygging og rehabilitering. Vi valgte å ha troen på at det siste var løsningen. Ser en på den kraftige befolkningstilveksten i Enebakk, der ca. 8000 biler passerer daglig, der mange signaliserer at de ønsker et levende nærmiljø og heller ønsker seg litt vekk fra de «store» senterne – ja, da hadde vi troen på at et nærsenter var liv laga.

Våren 2005 satte vi i gang byggeprosjektet, med mål om skape et senter med et mer utvidet og variert tilbud av varer og tjenester, hvor du kan handle i rolige og avslappende omgivelser i ditt nærmiljø! Vågsenteret gjennomgikk da en total ombygging og ble et moderne og fleksibelt nærsenter. Fra tidligere å ha butikker med separate innganger fra utsiden, ble Vågsenteret et «innesenter» med felles inngang, større fellesarealer og et åpent «torg» som til tider fylles med ulike aktiviteter.

I 2013 fikk Vågsenteret nye eiere og senteret skulle nok en gang utvides. Med 2300 kvm til fikk vi plass til å ta i mot Rema1000 og Europris i 2015 og er i dag kjempe stolte av vårt «lille» nærsenter.

I 2021 huser nå Vågsenteret også skjønnhetssalong, osteopat, akupunktør, legesenter, solsenter, Optikker og tannleger.